WITH VIEWS TO THE GUGGENHEIM / CON VISTAS AL GUGGENHEIM

The spanish magazine Nuevo Estilo  recently presented us this apartment in Bilbao, Spain (more information here). Renovated by the interior architect Itziar Echebarría, she had very clear, at the beginning of the project, that the objective would be to enhance the wonderful views of the Guggenheim´s Museum,  for this she used a neutral base on floor and walls, and a strategic lighting helped to create an intimate atmosphere.

La revista Nuevo Estilo nos presentó hace poco este apartamento en Bilbao (más información aquí). Reformado por la interiorista Itziar Echebarría, tuvo muy claro al comenzar el proyecto que el objetivo sería potenciar las maravillosas vistas al Museo Guggenheim, para ello ha utilizado una base neutra en suelo y paredes, y se ha ayudado de una iluminación estratégica para crear una atmósfera íntima.

vistas guggenheimThe living room, along with the idea of neutral base, has been decorated in white and gray, with small touches of color in accessories, which gives a sober and elegant look.

El salón, siguiendo con el enfoque de base neutra, ha sido decorado en tonos blancos y grises, con pequeños toques de color en los complemetos, lo que le da un aspecto sobrio y elegante.

salon salon 2 zona polivalente mesa de comedorThe apartment is also converted into a small museum, because the works of art and the antique´s collections of the owners. The interior designer  has used the technic lights to stand out the pictures.

Another trick used by Itziar, is to paint the ceiling of the corridor in black color and use a transversal striped rug to soften the feeling of narrowing.

El apartamento se convierte también en un pequeño museo, debido a las obras de arte y colecciones de objetos antiguos de los propietarios. La interiorista ha recurrido a una iluminación técnica para resaltarlas.

Otro de los trucos utilizados por Itziar, es pintar el techo del  pasillo de color negro y utilizar una alfombra de rayas transversales para matizar la sensación de estrechez.

cocina

pasillo

New design pieces mixed with antique furniture constantly.

Nuevas piezas de diseño se mezclan constantemente con muebles recuperados y antiguos.

dormitorio infantil baño infantil dormitorio ppal baño ppal

 

This entry was posted in Decoration, interior and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to WITH VIEWS TO THE GUGGENHEIM / CON VISTAS AL GUGGENHEIM

  1. Good design! totally got the idea of seeing the Museum from another Museum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s