“ON THE COVER” FAMILY HOUSE AT LA MORA / “ON THE COVER ” VIVIENDA UNIFAMILIAR EN LA MORA

The architectural firm Sans Arquitectes has been commissioned of the project of implementation and execution of this family house located on the Gold Coast,  in La Mora (Tarragona, Spain).

El despacho de arquitectos  Sans Arquitectes ha sido el encargado de la realización del proyecto y ejecución de esta Vivienda Unifamiliar situada en la costa dorada, concretamente en  La Mora (Tarragona, España).

foto terraza

5

1

Over a plot of 600 m2, The house has 150 m2 built in two levels  using one existing retaining wall, swimming pool  and the garden.

Sobre una parcela de 600 m2 , queda construida la vivienda de 150 m2  a dos niveles aprovechando un muro de contencion existente, la pisicina y el jardin.

8

exterior

2

3

The house is located around an inner courtyard open to provide natural light to common areas.

La vivienda se encuentra situada  alrededor de un patio interior descubierto para dar luz natural a los espacios comunes.

10

patioAt the ground floor are the day areas, designed with well-defined spaces but allowing different areas to interact with each other, the kitchen is separate with a sliding door of tempered glass, and the dining room is separated from the lounge by an unevenness, which have used for the realization of special furniture.

En la planta baja situamos las zonas de día,  diseñada con los espacios bien definidos pero permitiendo que puedan  interactuar  entre ellos,  la cocina separada del comedor por una puerta corredera de vidrio templado, y este a su vez separado del salón por un desnivel, el cual han aprovechado para la realización de un mueble a medida.

sal¡on

9On the upper floor are the bedrooms.

En la planta superior encontramos los dormitorios.

habitaciones

6

I want to emphasize the importance of outdoor lighting, giving it a special warmth,  The large windows to maximize natural light (with the inner courtyard), the cleanliness and purity of the trace of architectural lines, colors and materials  selected that gives an harmonic aspect to the whole.

Quiero resaltar la importancia de la iluminación exterior, dándole una calidez especial, los grandes ventanales para aprovechar al máximo la luz natural (junto con el patio interior) , la limpieza y pureza del trazo de las lineas arquitectónicas, los colores y materiales escogidos que le da un aspecto armónico a todo el conjunto.

This entry was posted in architecture, Photo and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s